koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Gouda

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Gouda? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je uitgebreide info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Gouda? Je treft hier een lijst met aanbieders in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in oktober 2024.

  • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
  • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
  • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
  • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, en dus niet jezelf.
  • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Gouda. Denk aan de Lidl en Xenos.
  • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & Drogisterij.net.
  • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Gouda?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Gouda centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Gouda (provincie Zuid-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGildenburg 742804 VKGouda
TrekpleisterMarkt 572801 JLGouda
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosGildenburg 882804 VKGouda
GammaElburgplein 72803 PXGouda
KarweiHoogeveenseweg 72771 TABoskoop
PraxisGoudkade 12802 AAGouda
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaLekkenburg 112804 XAGouda
ActionGoudkade 42802 AAGouda
BlokkerRuigenburg 102804 VTGouda
PrimeraGildenburg 802804 VKGouda
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanKleiweg 272801 GBGouda
Albert HeijnMarkt 502801 JLGouda
JumboRuigenburg 22804 VTGouda
AldiPuttelaan 1422771 SVBoskoop
LidlWesterkade 42802 SLGouda

Online winkels oktober 2024

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Gouda? Bij de webshops is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Zuidplas, Waddinxveen, Zoetermeer, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-gouda-2805

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Gouda. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

  1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
  2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
  3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
  4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
  5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
  6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: vrijdag 18 oktober 2024. Liever geen mondkapje kopen Gouda? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Gouda?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gouda.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 per masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Gouda zijn wat duurder, c.a. €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen of textiel werkbaar. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Binnenstad, De Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluis, Oostpolder in Schieland.

Plaats een reactie