koopjes drogisterij logo
  • Koopjesdrogisterij
  • Speciaalzaak
    Kleine verpakkingen
    Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen IJzendijke

Direct niet-medische mondkapjes kopen in IJzendijke? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina verzamel je uitgebreide informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in IJzendijke? Je vind hier verkooppunten in de regio. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in oktober 2024.

  • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
  • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
  • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
  • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, je bent dus zelf niet beschermd.
  • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van IJzendijke. Bijvoorbeeld de Albert Heijn en Action.
  • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl en Drogisterij.net.
  • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in IJzendijke?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes vind je bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is het aanbod groot. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in IJzendijke centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel tref je populaire lokale winkels rondom de gemeente Sluis (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSpuiplein 134511 ANBreskens
TrekpleisterWeststraat 204421 ACKapelle
DA DrogistLange Kerkstraat 164461 JHGoes
EtosSpuiplein 514511 APBreskens
GammaIndustrieweg 104501 PMOostburg
KarweiMortiereboulevard 84336 RAMiddelburg
PraxisAlbert Joachimikade 304463 AAGoes
XenosGanzepoortstraat 12144461 JZGoes
HemaMr. P.C. Hennequinstraat 114501 ATOostburg
ActionDam 14461 HVGoes
BlokkerSpuiplein 574511 APBreskens
PrimeraSpuiplein 534511 APBreskens
WibraSint Adriaanstraat 104461 JCGoes
ZeemanSpuiplein 554511 APBreskens
Albert HeijnTorenweidelaan 24501 AKOostburg
JumboBurgemeester van Zuijenstraat 794511 GLBreskens
AldiBredestraat 54501 EAOostburg
LidlLangestraat 464501 BSOostburg

De beste webwinkels oktober 2024

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in IJzendijke? Via internet is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij achterhaal je meerdere shops met een uitstekend aanbod, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Biervliet, Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens en Nieuwvliet.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ijzendijke-4522

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn voldoende winkels in en rondom IJzendijke. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is cruciaal. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

  1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
  2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
  3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
  4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
  5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
  6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: vrijdag 18 oktober 2024. Geen mondkapje kopen IJzendijke? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een t-shirt of oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in IJzendijke?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.gemeentesluis.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,80 p/masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in IJzendijke koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel genoeg. Dit soort maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruikte lakens of een theedoek zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Sluis, Retranchement, Aardenburg, Eede, Sint Kruis, Oostburg, Zuidzande, Cadzand, Nieuwvliet, Groede, Breskens, Hoofdplaat, IJzendijke, Schoondijke, Waterlandkerkje.

Plaats een reactie